2020. nyári szünetre tervezett táborok:

 • Napközis sport tábor (2020. június 29. – július 3.) plakátja
 • Angol Kreatív tábor (2020. július 6. – július 10.) plakátja
 • Történészek és drámásszok (2020. július 13. – július 17.) plakátja
 • Kalandozoo (2020. július 20. – július 24.) plakátja
 • Cápatábor (2020. július 27. – július 31.) plakátja
 • Kincskereső (2020. július 27. – július 31.) plakátja
 • MEC (2020. augusztus 3. – augusztus 7.) plakátja
 • NYEST (2020. augusztus 10. – augusztus 14.) plakátja
 • Természetesen Tehetséges tábor (2020. augusztus 10. – augusztus 14.) plakátja; adatlapja

Beszámolók a 2019-es táborokról

KalandoZoo tábor – 2019. július 22-26.

Első alkalommal került megrendezésre a KalandoZoo tábor, mely testközelből ismertette meg a gyerekeket a házi- és a vadállatokkal. Közös játékkal kezdődtek a napok, hogy jobban összekovácsolódjon a csapat és garantáltan megalapozzuk a jó hangulatot. Ilyenkor rengeteg mókás feladatban voIt részük, szó szerint gyerekkacajtól visszhangzott az egész iskola. Délelőtt egyéni ill. csapatversenyek vártak a lurkókra (állatos kvízverseny, állatkiállítás, tojáskeresés stb.), délután pedig állatbemutatókon vehettek részt. Egyik nap ellepték az iskolát az idomított kutyusok, máskor találkozhattak egy kedves papagájpárral és a legbátrabbaknak arra is volt lehetőségük a hét során, hogy nyakukba vehettek egy fiatal óriáskígyót.  Az ismerkedés,simogatás mellett pedig sok új, érdekes dolgot is megtanultak- az előadóktól- az élővilágról és a felelős állatartásról. A “tanulás”, művelődés az “Állati jó könyvtári foglalkozás” keretein belül (a Börzsöny utcai könyvtárban) is megvalósult, ahol a témához kapcsolódó mesekönyveket, atlaszokat, lexikonokat kellett felkutatniuk a táborozóknak és feladatlapon rögzíteniük az új “ismereteket” (pl. A hópárduc előfordulási helyeit, a vízioposszum vadászterületeit). A Természettudományi Múzeumban pedig -egy múzeumpedagógiai foglalkozás keretein belül- átfogóbb képet kaptak egyes állatfajok testfelépítéséről, fogazatáról, valamint a legerősebbek megbírkózhattak egy 30kg-os agyar magasba emelésével is. 🙂 Az izgalmas kirándulások után jólesett az iskolaudvar árnyas fái alatt megpihenni egy hűsítő jégkrém eréjéig v. fürdőruhára vetkőzve vízipisztoly csatát vívni a barátokkal. Aki pedig bolhapiacra, kézműveskedésre, plüssállat kiállításra v. számháborúra vágyott, az sem maradt csalódott, arra is volt lehetőség a táborban.

Péntek délután különleges meglepetéssel készültünk a gyerekeknek. A táborzáró Zoo-party előtt egy mesterfodrász érkezett az iskolába, aki színes, csillogós állatformákat fújt a “bevállalósabbak” hajába. Mindenki rendkívül izgatott volt, többen az egész hajukat is “befesttették”! Hihetetlen átalakulásoknak és tánckoreográfiáknak lehettünk tanúi!! 🙂  Ámulva néztem, hogy a legcsendesebb, legvisszahúzódobb gyerkőc is mivé változott át -mennyire kinyílt a minidiszkóban-, ráadásul neki volt a legélénkebb haja is. 🙂

Tánc-vonatozás, ajándékok-tapsvihar, ováció-limbóhintó, MIÉNK VOLT AZ ISKOLA!KÖSZÖNJÜK, hogy itt lehettünk nyáron is…egy kicsit másképp, mint évközben…viccesebben, hangosabban, de ez így is volt rendjén, hiszen kitört a VAKÁCIÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ! 🙂

 

Tóth Alexandra


Magic English Camp – Napközis tábor 2019

 A „MEC”- Magic English Camp napközis táborozói nyáron a sárkányok, varázslatos állatok világának lehettek részesei. Negyedik alkalommal szerveztük meg a téma köré épülő hetet, melyre idén először, leendő kis elsőseink közül is jelentkeztek. A több mint 30 gyermeknek így az életkornak megfelelő, tevékenységközpontú, csoportos foglakozásokat tartottunk.

Az idegen nyelv fejlesztése a „misztikus világ” projekt köré épült, így megismerkedtünk a Vörös sárkány országával, Wales legendájának történetével; különböző mitikus lényekkel, és az ehhez kapcsolódó kvíz kérdésekkel pedig tesztelhették magukat tanulóink. A központi témához mindig egy-egy általános témakört is kapcsoltunk, pl.: animals, food, colours ,numbers, culture, mely lehetőséget nyújtott arra, hogy a gyerekek szókincsét bővítsük, a nyelvtani szerkezeteket észrevétlenül gyakoroljuk. Ezzel a módszerrel, egymásra épülő, intenzív angol foglalkozások töltötték ki napjainkat. Iskolánkban törekszünk az IKT eszközök széleskörű használatára, ezek tanulási folyamatba való beépítésére. A Harry Potter c. filmből származó videó részlet, a segédanyagok: videók, játékok, feladatlapok az órák színesítését szolgálták, továbbá a PPT-k lehetővé tették a képek szemléltetését, a kvízek lebonyolítását. A már kialakult napi rutinunkban a nyelvi foglalkozások játékain túl, Anita néni által vezetett sportvetélkedők, a tornateremben felállított akadálypályák, a lufis ügyességi sorversenyek adtak lehetőséget a további mozgásra.

A kánikulában az udvaron felállított medence és a délutáni vízipisztoly csaták biztosítottak alkalmat a hűsölésre. Kézműves foglalkozásaink elmaradhatatlan része a közös csapatzászló készítés, melyet minden csoport, a témához kapcsolódóan, önálló elképzelései alapján díszít, ezen kívül „sárkánytojást” dekoráltunk, a mágikus fiola nyakláncba pedig mindenki elrejthette saját kívánságát.

Pénteken, az iskola támogatásának köszönhetően, meglepetés programként az Állatkertben jártunk, majd „pizza party” után, az oklevelek, és ajándékok átadásával zártuk a tábort. A pozitív visszajelzések minket is mindig örömmel töltenek el, így már a jövő évi nyári tábor tematikáján és programjain gondolkodunk!

Anita néni & Petra néni


Balatonlelle –  2019. július 13-20.

Idén is vonattal utaztunk Balatonlellére, ahol 81 gyerekkel táboroztunk. Az első három napon nem volt strandidő, ezért kirándultunk a boglári gömbkilátóhoz, boboztunk, kézműves foglalkozást tartottunk, vitorláztunk, zenefelismerő versenyt rendeztünk.

A negyedik naptól már strandolhattunk, voltunk óriás csúzdázni, színházban, cirkuszban, gokartozni, és vidámparkban.

Jól sikerült a karaoke is.

Az alsó tagozatos tanulók Kajla útlevéllel utazhattak ingyen a vonaton, ezért őket el tudtuk vinni egy Varázshajóra, ahol kalózok és bohócok szórakoztatták őket.

Mindannyian jól éreztük magunkat, és élményekkel gazdagon tértünk vissza Budapestre.

Krisztbaum Margit


Nyári informatika-történelem napközis tábor

2019. július 01- 05-ig szerveztünk, ill. tartottunk nyári tábort az iskolában.

Célkitűzéseink: változatos témák köré épített készségfejlesztés, kooperatív munka, a megszerzett ismeretek frissen tartása és újak szerzése játékos, szórakoztató formában!

Jól sikerültek a hét programjai:

 • Csapatjátékok: online térképeken saját Honfoglaló játék az USA 50 tagállamának elfoglalására. Adatkeresési gyorstalpaló, a tábor tematikájához kötődő műveltség területekhez (történelmi eseményekhez, személyekhez, tagállami székhelyekhez, zászlókhoz) igazítva.
 • A döntetlen helyzeteket az „eredeti” Honfoglaló egy-egy köre döntötte el, amit csapatonként vívtak meg egymással a gyerekek.
 • Kézműveskedés: karkötőfonás, kalózhajó készítése stb.
 • Kirándulás: az Állatkertbe feladatlapokkal és mobilokkal (fotózás) felszerelkezve, mentünk. Csapatmunkában dolgoztak. Észak-Amerika őshonos állatfajairól készítettek felvételeket, ami a kis blogos anyaguk hátteréül szolgált a hét további foglalkozásain.
 • A felhasznált online anyagoknak a pontos forráshivatkozásait alkalmazták minden munkájukban.
 • Saját grafikával kiegészített (indián motívumokkal) scripteket, rövid programokat készítettek Scratch és Python programozási nyelven.
 • Eredeti Amerikai oldtimer classic 1964 Cadillackel autózhattunk, ami mindenki örömére szolgált. Köszönjük Nagy Bogi szüleinek a lehetőséget.
 • „Hollywoodi mozi délutánt ”tartottunk popcornnal.

(„Ropiztunk”).

 • Naponta fürdőztek a gyerekek az udvaron.
 • A tábor további specialitása volt a saját készítésű, autentikusságra törekvő étkezés:

Chicagói olasz ételek hétfőn.

Amerikai hamburger-parti, gyümölcstortával pénteken.

 • Rengeteg saját készítésű frissítő fogyott a borzalmas hőség miatt.

A konyha lánykara szorgalmasan készítette a jégkockával lehűtött, citrommal, friss borsmenta és citromfű ágakkal ízesített limonádékat.

Köszönjük a táborszervezési lehetőséget a vezetőségnek, a részvételt a gyerekeknek, a bizalmat pedig a szülőknek! Reméljük mindenki jól érezte magát és azt is, hogy jövő nyáron is velünk tartotok!

Hegyi Imréné Enikő táborvezető

  és Juhász Richárd táboroztató pedagógus.


KINCSKERESŐ TÁBOR – 2019. augusztus 2-6.

Augusztus első hetében Kincsvadász csapatok lepték el az iskolát. A játékos “beavatási szertartást” követően, ügyességi és szellemi vetélkedők sora várt a gyerekekre minden nap.

A hét első felében kódokat olvastak, titkosírást fejtettek meg, rejtvényeket oldottak meg. Ügyesen dolgoztak együtt, elosztották egymás között igazságosan a feladatokat és mindig rájöttek a megoldásra. Óriási izgalmak közepette kutatták át az összes tantermet, folyosót. A lelkesebbek bekukkantottak a hűtőkbe v. az udvari bokrokba is bebújtak, hogy rábukkanjanak a kincsekre.

A hét második felében a  rendőrség munkájába is bekapcsolódtak a gyermekek. Együtt nyomoztak velük és terhelő bizonyítékok (ujj-és láblenyomat, tárgyi bizonyíték) alapján kézre kerítettek egy “igazi tolvajt”, aki eltulajdonított egy kincsesládát az igazgatói irodából . 🙂

A kutatás, keresgélés mellett számos egyéb programra is sor került a táborban. Ellátogattunk a Bonbonetti Csokigyárba, ahonnan egy szatyornyi édességgel tértünk haza, mindenki nagy örömére. Voltunk a Gyerekcenter játszóházban, ahol kitombolhattuk magunkat úgy istenigazából és “Kincset érő bábelőadáson” is részt vettünk. A kirándulások mellett rengeteget számháborúztunk, vízipárbajoztunk v. éppen pingpongoztunk. Táborzáró napunkon  pedig reggeltől délutánig roptuk. Tánctanárunk segítségével elsajátítottunk mókás harcművészeti tánckoreográfiákat, ebéd után pedig az ősi maja kincsek nyomába eredtünk. Törzsfőnököt választottunk, törzsi táncot adtunk elő és ettünk, ittunk, mulattunk, tortáztunk. 🙂

Az egész heti “munka” meghozta végül gyümölcsét. Többek között aranytallért, csillogó “drágaköveket” és a “maják ősi ékszereit” vihettük haza jutalomként. Kitartásunkért oklevelet és csapatfényképet is kaptunk emlékül. Végül tollas fejdíszben, csillogó szemekkel mentünk haza… 🙂 ….boldog mosollyal a szánk sarkában!! 🙂

Tóth Alexandra


Cápatábor Kunszentmiklóson – Angol-Sport tábor
2019.
07. 22 – 07. 26.

Az idén 14. születésnapját ünneplő táborunk fő célja az volt, hogy olyan kikapcsolódást biztosítsunk a tanítványainknak, ami amellett, hogy jó szórakozást nyújt a nyáriszünetben, hasznos időtöltéssel párosul, némi tanulással.

Kiemelt célunk volt a közösségfejlesztés és a személyiségfejlesztés, amiket különböző pedagógiai módszerekkel igyekeztünk észrevétlenül megoldani.

Táborunkban 35 tanuló vett részt, akik a Kőrösi Csoma Sándor Kéttannyelvű Iskola tanulói. Biztonságukról és a foglalkoztatásukról 3 pedagógus végzettségű iskolánkban tanító és 2 fő diplomás felnőtt gondoskodott, így fél percre sem kerültek szem elől. Baleset és sérülés nem történt, mindenkit épségben hoztunk haza.

A hétfő reggeli találkozó után vonattal indultunk a kunszentmiklósi strand területén működő kempingbe, ahol a medencék és a sátrak (bár még a tokjukban) már várták diákjainkat.

Az 5 nap alatt volt íjászat, sok-sok úszásóra, játékos angol foglalkozások, homloklebeny „torna”, éjszakai túrázás, pancsolás a holdfényben, sütögetés, pillecukor pörkölés, bográcsozás, lovaglás, állatetetés, íjászat, homokvárépítés, kosárlabda, röplabda, labdarúgás versengések, vetélkedőzés, ping-pongozás, X-BOKSZ-ozás a sok-sok egyéb sportprogram mellett.

Voltak, akik könnyebben és voltak, akik nehezebben viselték a sátorozás „kényelmi” részét, viszont a 10 méterre lévő medence gyorsan feledtette az éjszakai zsibbadások élményét!

A kellemesen eltöltött vakáció igazi közösséget teremtett, a tartalmas szórakozás mellett remek kikapcsolódást és maradandó pozitív élményéket nyújtott valamennyijüknek.

A jövő évben is sok szeretettel várunk minden táborozni vágyót!

 1. augusztus 15.

Kácser László és Deák Viktor

 


Nyárindító Napközis Sporttábor
2019.
június 24-28.

A 26 alsó tagozatos diák részvételével immár 5. alkalommal szerveztem meg iskolánk kapuin belül a Napközis Sporttáboromat.

A program keretein belül reggel 8 órától délután 5ig színes programokkal készültünk a résztvevő gyerekek számára.

A tábor célja, hogy már a szünet első napjától kezdve tartalmas időtöltést biztosítsunk tanulóinknak!

A sok-sok programnak köszönhetően mindenki belekóstolhatott olyan sportok világába, amire esetleg még nem volt lehetősége. Így előkerültek a teniszütők, a fittball labdák, a floorball felszerelések és a paintball kidobó kellékei. Megismerkedtünk a kézilabdázással, röplabdázással, kosárlabdázással. Játszottunk népi és saját fejlesztésű játékokat. Elmentünk az állatkertbe sétálni egy nagyot, sárkány hajóztunk a Népszigeten és napoztunk a Duna parton. Az iskola medencéjében is hűsöltünk, rendeztünk vizicsatát és úgy kergetőztünk az iskola udvarán mintha csak egy strand lenne!

Sokat kreatívkodtunk, csodálatos művekkel felpakolva indultak haza kicsik nagyok egyaránt.

Az idő kifogástalan, a jókedv felülmúlhatatlan volt.

A jövő évben is nagy szeretettel várom diákjainkat!

 1. augusztus 15.

Kácser László táborvezető


A sepsiszentgyörgyi élményeink

2019 augusztus 25-én kora reggel, osztályfőnökünkkel, Anita nénivel egy kilenc személyes kisbusszal indultunk Sepsiszentgyörgyre, az Önkormányzat által szervezett testvérvárosi diáktáborba.

Az út hosszú volt, de a szép táj és az úton való szórakozás elvette a figyelmünket a több mint 9 órás útról.

Mikor megérkeztünk Benedek-mezőre, elfoglaltuk az aranyos kis faházakat.

Még aznap ismerkedős játékokat játszottunk a Plugor Sándor Művészeti Líceum diákjaival.

Az elkövetkezendő öt napban örök emlékeket, sok jó barátokat szereztünk.

Lovagoltunk, számháborúztunk, métáztunk, batikoltunk, fociztunk.

Súgásfürdőn kalandparkban voltunk, falat másztunk és golfoztunk.

Csapatépítő és vízi játékokat játszottunk.

Ezek megvalósításában a Máltai szeretetszolgálat fiataljai segédkeztek.

Az utolsó estéken tábortűz mellett énekléssel és tánccal bolondoztunk.

Pénteken fájó búcsút vettünk újonnan szerzett barátainktól és ismét útnak indultunk a kisbusszal.

Nagyon köszönjük, hogy részt vehettünk ebben a táborban és felejthetetlen élményekkel lettünk gazdagabbak, nagyon szeretnénk őket viszont látni, örülnénk ha a kerület visszahívná táborozni az újonnan szerzett barátainkat.

Budapest IX. Kerületi Kőrösi Csoma Sándor Kétttanynelvű Általános iskola tanulói: Gabó, Lili, Olívia, Bianka, Hanga, Julcsi

Budapest, 2019 szeptember

Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön elfogadja a nyilatkozatot azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen. Cookie szabályzat

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close